Přihlásit

Nehody v příměstském lese Hůrka (Českolipský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Chodím denně na procházky se psem do příměstského lesa Hůrka. Je zde klidné prostředí,někdy klid naruší mládež, ale to je asi třeba tolerovat, někdy se zde objeví maskovaní muži, kteří si hrají na vojáky.
Nejvíce však potkávám pejskaře, děti i družiny z mateřských školek. Zajímavá je naučná stezka se srubem a krmelcem, město instaluje lavičky i tabule k poučení návštěvníků. Jaká nehoda se stala? O vánočních svátcích jsem dvakrát informoval zástupce Mysliveckého sdružení Žíznikov, že jsou v lokalitě zraněné srny. Jedna na křižovatce před zahrádkářskou osadou, zřejmě ji srazilo auto, jehož řidič ale nehodu neohlásil. Druhý případ - umírajícího statného srnce, jsem objevil pod lesem na louce k trati. Myslivci, kteří na můj pokyn přijeli, konstatovali sražení srnce psy, neboť měl utrženou zadní část těla. To se skutečně stalo a rád bych požádal pejskaře, aby toto svým volně pobíhajícím psům nedovolili. Jaká nehoda se může stát? Koncem roku byly do tohoto lesa instalovány velké balvany jako solitery u předem vytěženého prostoru pro jezírko. Zájmem správce lesa bylo asi oživení naučné stezky. V minulých dnech ale došlo ke značnému popraskání (viz. foto) největšího balvanu, takže hrozí jeho sesutí a to může být nehodou pro hrající si děti nebo přítomné i starší osoby. Nevím, koho oslovit, aby zjednal nápravu, předpokládám, že příslušný úředník MěÚ po přečtení tohoto článku zajistí potřebné.
Jan Vondra

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.