Přihlásit

Myslivci jsou pyšní na svou střelnici (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Blížejov
V Blížejově funguje také další organizace - Myslivecké sdružení Chvojíčko Blížejov má v současné době patnáct členů.  "Vedle obvyklé myslivecké činnosti se hodně věnujeme střelectví," uvedl hospodář MS Chvojíčko Blížejov Jaroslav Nádraský a dodal: "Tradice brokové střelby je v Blížejově opravdu hodně dlouhá, věnujeme se jí tu totiž už více než čtyřicet let." Před třinácti lety postavili blížejovští myslivci první střeliště nové, moderní střelnice, před pěti lety v ní přibylo i druhé střeliště.
"Díky tomu můžeme dělat závody většího rozsahu. Běžně jsou pořádány závody na sto terčů," vysvětlil Nádraský a dodal, že nejbližší závody, okresní přebor, který pořádá Okresní myslivecké sdružení Domažlice, se tu uskuteční v dubnu.
"Naší akcí je pak třeba Velká cena Blížejova, která přijde na řadu v květnu. Účastní se jí obvykle kolem padesáti střelců. Ještě větší zájem je o mistrovství republiky, které pořádáme v září. V loňském roce tu závodilo 71 střelců z celé republiky."

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.