Přihlásit

Myslivci: rozbité posedy jsou spíše výjimkou (Valašský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Počítám, že v tomto případě to byla spíše nějaká klukovina. Naposledy se něco podobného stalo na konci osmdesátých let," prozradil Janoušek.
Jeho slova potvrdili také policisté. "S podobnými případy se skutečně nesetkáváme," řekla vsetínská policejní mluvčí Ludmila Brousilová.
Zmiňovaný případ vandalství se odehrál ve Valašském Meziříčí v katastru Mštěnovice, v místě zvaném Zahájenka. "Prozatím neznámý darebák tady poškodil petlici a ukradl visací zámek od myslivecké kazatelny," připomněla policejní mluvčí Marta Bednarská. Uvnitř pak vytáhl z rámů čtyři skleněné výplně oken a nechal je bez poškození ležet na podlaze.
Ve stejném katastru, ale v místě zvaném Sad se později vloupal do jiné kazatelny, kde ale veškerá okna tentokrát vybil. "Na místě po něm zůstalo kladivo. Stejné nářadí našli policisté i pod posedem," sdělila Bednarská.
Do třetice navštívil lump mysliveckou kazatelnu ve Valašském Meziříčí, místní části Bynina, kde se skutečně vyřádil. Stavbu doslova srovnal se zemí. "Policisté zde na zemi nalezli jen torzo připomínající myslivecký posed," potvrdila Bednarská. Škoda, kterou vandal způsobil myslivcům, přesáhla devět tisíc korun.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.