Přihlásit

Myslivecké plesy mají svou tradici (Nové Přerovsko)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vstupenky jsou vyprodány již v předprodeji. Z toho jsou patrné organizační schopnosti členů mysliveckých organizací, kteří přípravě plesů věnují značnou část svého volného času. Mysliveckou výzdobou sálů a tombolou sestavenou v převážné části z ulovené zvěře, dokáží přilákat i nemyslivce. Pro spokojenost návštěvníků jsou podávány zvěřinové speciality.
Jednou z takových organizací je i Myslivecký spolek v Oseku nad Bečvou, který pořádal od roku 2000 již desátý myslivecký ples. Svou popularitu získal díky nové výzdobě a organizaci celého plesu. Na plese myslivci předvedli ukázky historických mysliveckých krojů, zvyků a tradic, jako troubení mysliveckých signálů a skladeb, kde ukázku podala začínající trubačka Zdeňka Výstřelová, členka Myslivecké společnosti v Oseku nad Bečvou s doprovodem zkušeného trubače Zdeňka Dohnala z Lipníku nad Bečvou.
Myslivecké organizace nejsou úplně uzavřenou společností. Dokáží udělat mnohé pro propagaci myslivosti, pohledu na přírodu, chování lidí k přírodě a zvěři v ní žijící. Formou kulturních akcí říci veřejnosti, že myslivci jsou nositeli nejen staletých zvyklostí a tradic, ale i dalších činností, kterými se snaží myslivost přiblížit veřejnosti. K těmto tradicím pro širší veřejnost patří i setkání sokolníků, pasování nových členů cechu mysliveckého či trubačské ukázky mysliveckých signálů a skladeb a dobových krojů.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.