Přihlásit

Zákaz prodeje vyhazovacích nožů v USA snížil Mikovu vývoz (E15)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Mikulášovice
Společnost se v řadě zemí Evropy i v USA potýká se zákazem prodeje vyhazovacích nožů, které spolu s loveckými noži tvoří základ sortimentu nožů firmy. Nejznámějším je nůž "rybička", který se začal vyrábět už před válkou a stále se produkuje ve velkých sériích. Uvedl to obchodní ředitel firmy Ladislav Bezděk. V některých státech ale společnost zaznamenává nárůst zájmu o své nožířské zboží. "Loni vzrostl nejvýznamněji vývoz do USA, na Ukrajinu, do Polska a Dánska," uvedl obchodní ředitel. Firma vyváží do desítek zemí celého světa, podíl jednotlivých zemí se ale mění.
"Krize se nás samozřejmě dotýká, ale začali jsme ji pociťovat až na konci roku," uvedl Bezděk. Útlum v tržbách zaznamenala firma zejména v prosinci, který býval v minulých letech rekordní. Kromě vyhazovacích a loveckých nožů vyrábí firma i nože kuchyňské, zavírací a speciální. "Zhruba třetina jsou nože reklamní, další třetina jsou zakázkové a speciální dle přání zákazníků," řekl Bezděk. Firmě výroba malých sérií a zakázek pomáhá vyhrát i některá výběrová řízení, o které nemají velcí výrobci zájem.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.