Přihlásit

Dvě povedené akce myslivců s dětmi na Chomutovsku (Chomutovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Společně oslavili Den Země tím, že omladili přestárlou alej mladými stromy a keři. Děti se měly možnost dozvědět celoroční činnost myslivců. Po práci si děti opekly na ohýnku buřty a procházkou jarní přírodou se vrátily zpět do školy.
Velkou radost jsme měli, když paní ředitelka J. Mišková jménem školy přijala pozvání na výstavu trofejí, fotografií a obrazů s mysliveckou tématikou (na snímku). Návštěva proběhla 14. 5. 2009 v krásných prostorách zámku Červený Hrádek v Jirkově. Po slavnostním přivítání s doprovodem lesních rohů si děti prohlédly srnčí, dančí, a jelení paroží. Dětem byla s citem vysvětlena nutnost průběrného lovu zvěře. Důraz byl kladen hlavně na jeho etiku. Vyvrcholením bylo setkání s předním fotografem zvěře panem Rostislavem Stachem. Ten děti zaujal svými "loveckými zážitky", které se svým objektivem nasbíral na cestách po celém světě. Chvílemi nestačil odpovídat na všetečné otázky zvídavých dětí. Po ukončení dvouhodinového programu si děti prohlédly prostory Červeného Hrádku a k němu přilehlou zahradu a s doprovodem učitelů, plni zážitků a nových znalostí, odjely zpět do Strupčic. Myslivci na chomutovsku se snaží vynaloženým časem a úsilím odtrhnout děti od trávení času u televizí a počítačů, poukázat na krásy přírody a současně jim představit krásný koníček, kterým myslivost bezesporu je.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.