Přihlásit

Mysliveckou olympiádu okořenil mistr Evropy v lovecké střelbě Jan Buksa (Kroměřížský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Děti z celého okresu ve věku od šesti do patnácti let si však musely také lámat hlavu s tím, jak se pečuje o zvěř, podle čeho se určují rostliny či jak efektivně chránit přírodu.
"Nejlepší byly střelby, ale i ostatní stanoviště jsme zvládli s přehledem," pochlubil se patnáctiletý Radek Vrubel z Prusinovic, který spolu s Tomášem Vrubelem a Jakubem Kudlou vyhráli kategorii starších dětí.
Mezi mladšími pak na pomyslný nejvyšší stupeň vystoupilo družstvo osmiletých chlapců ze Střílek: Pavel Pavéska, Filip Čihánek a Radek Liška.
Pořadatelé soutěže připravili pro vítěze malé překvapení. Ceny vyložili na stůl a soutěžící si je vybírali sami, podle své chuti. Postupně tak mizely batohy, nože, baterky a další praktické dárky. Ke všem cenám patřila také kniha o přírodě a úplně každý olympionik si odnesl sáček sladkostí.
"Je hezké, že děti za věcmi nevidí jejich cenu, ale vybírají si podle toho, co je zaujme nebo co potřebují," pochválil Bohumil Alexa z pořádajícího mysliveckého sdružení.
Letos se podle něj přihlásilo více dětí než loni. Organizátoři mají přesto ambici přilákat jich ještě více. "Udržet myslivecké závody pro ně se nám daří bez přerušení už od padesátých let minulého století. V devadesátých letech pak byla účast minimální, poslední dobou zase zájem vzrůstá," dodal Alexa.
Celou sobotní akci uzavřela střelecká exhibice čtyřnásobného mistra Evropy v lovecké střelbě Jana Buksy. Pod jeho vedením si tuto disciplínu mohly vyzkoušet i děti.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.