Přihlásit

Ve zkoušce obstáli všichni (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Zkouška nováčků
Jedná se o zkoušku nováčků. Při tomto způsobu norování liška nepřijde do kontaktu se psem, ale stále jsou odděleni železnou mřížkou.
V průběhu zkoušek jsou lišky měněny a jsou dodržovány stanovené přestávky na odvětrávání nory.

Dozor
Jako rozhodčí byli delegováni členové kynologické komise a jako veterinární dozor byl přítomen pan Pravdomil Hovorka. Tuto akci zahájil z pověření ředitele zkoušek Pavel Friedek a hlavní rozhodčí František Hrůza.
Značným přínosem a k urychlení zkoušek přispělo i zapisování výsledků do tabulek čekatelů na rozhodčí bezkontaktního norování Jaroslava Vrby a Radky Vondrové.

Osmnáct psů
Na zahájení a na konec kynologické akce slavnostní fanfáry opět zatroubil Theodor Pártl.
Ke zkouškám se přihlásilo celkem osmnáct psovodů se svými psy, z nichž jich jedenáct bylo jezevčíků, šest jagteriérů a dále jeden foxteriér.
Při závěrečném hodnocení bylo vyhlášeno, že všech osmnáct pejsků ve zkoušce obstálo. Na prvním místě se umístnil Eduard Slad mladší, jehož jezevčice Bára od zámku Kratochvíle překonala stanovenou trasu, a to za dvanáct vteřin.

Dobré výsledky
Výměnu lišek zajišťovali takzvaní normistři, mezi nimiž byl Jaroslav Augsberger a Martin Sebera. Během akce bylo paní Friedkovou podáváno kvalitní a rychlé občerstvení.
Vítěz soutěže obdržel nejen pohár, ale také knihu s věnováním ČMMJ o.s. Okresního mysliveckého spolku Prachatice. Všem, kteří se na hladkém průběhu zkoušek podíleli, patří poděkování.
Celou akci tak lze hodnotit jako velmi úspěšnou, neboť docílené výsledky byly velice dobré a kvalitní, přičemž potvrzovaly především výborné nácviky, které byly pod dohledem ředitele zkoušek Pavla Friedka.


 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.