Přihlásit

Postřílím vás, vyhrožoval myslivec policistům a zadržoval dvě děti (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ozbrojený muž je nakonec nad ránem propustil. Kriminalisté ho pak zadrželi.

Opavské policii se ozvala ve tři hodiny v noci sedmatřicetiletá Slovenka, kterou její šedesátiletý přítel udeřil do břicha ve stavební buňce v areálu soukromého letiště ve Velkých Hošticích.

Žena navštívila muže v provizorním bydlení se svou devítiletou dcerou a čtyřletým synem. Policisty varovala, že její přítel je myslivec a má zbraně.

Na místo dorazil také tým vyjednavačů, akci jistila zásahová jednotka. "Přibližovali jsme se k unimobuňce a muž poté vyhrožoval, že policisty postřílí. Na děti neútočil," sdělil iDNES.cz mluvčí policie René Černohorský.

Po sedmé hodině ráno pustil násilník ven chlapce, druhé dítě vyšlo z buňky o deset minut později. Napadená Slovenka skončila s bolestmi břicha v nemocnici, děti jsou podle policejního mluvčího v pořádku.   Šéf myslivců: Nikdy s ním nebyl problém

Policie zatím neposkytla podrobnější informace. "Musí proběhnout výslechy svědků a další vyšetřování. Policisté rozhodují, jak případ kvalifikovat," upřesnil Černohorský.

Podle informací MF DNES je zadrženým myslivcem Josef Lissek z Velkých Hoštic, který v unimobuňkách bydlí a má dva vlastní syny. Předseda Mysliveckého sdružení Borka Dieter Hahn byl z události velmi překvapený, protože Lisska zná jako klidného člověka.

"Myslivcem v našem sdružení je už zhruba pětadvacet let, je to chytrý člověk, inženýr, nedá se vyprovokovat. Nikdy neměl žádný problém s alkoholem, natož že by někoho ohrožoval svými zbraněmi," sdělil Hahn.

"Nyní musíme počkat, jak situaci vyhodnotí policie a podle toho se pak zařídíme. Je možné, že přijde o členství v mysliveckém sdružení, že mu bude činnost prostě pozastavena," dodal šéf sdružení.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.