Přihlásit

Konec prázdnin s Hubertem se v Dolních Vilémovicích vydaři (Třebíčský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"My jsme zvyklí na improvizaci. Prostě se jen přesuneme do sálu kulturního domu," uvedla s úsměvem starostka Dolních Vilémovic Jitka Boučková. Účastníkům to ale vůbec nevadilo. Nepřišli o z žádnou ze slibovaných disciplín. "Je škoda, že prší, ukázky práce loveckých psů na vodě se vloni dětem moc líbily. Ostatně to byl i důvod, proč jsme je chtěli letos zopakovat," dodala starostka.

Předvedli se retrívři
Nakonec své umění lovecké plemeno Flat Coated Retieverů z chovatelské stanice z Klučova předvedlo v sále kulturního domu, a přestože to občas psím slečnám na vyleštěných parketách podklouzlo, sklidily na závěr zasloužený potlesk. Pak začala soutěžní část celé akce s Hubertem. Úkolem dětí bylo po projití všech kontrolních stanovišť získat indicii v podobě chybějícího písmene do tajenky.
Určování stromů a větví nebyl pro mnohé z padesátky zúčastněných žádný problém, ani přiřadit správně stopy k jednotlivým zvířatům, zvlášť, když za správně splněný úkol následovala sladká maličkost.

Střelba lákala
Odměnou všem pak byla střelnice pod stany na travnaté ploše u kulturního domu. Střelba ze vzduchovky na papírové terče však nebyla tím největším lákadlem, velké pozornosti se na improvizované střelnici dostalo pohyblivému terči na spárkatou zvěř.

Chtělo to jen nápad
"Před několika lety mě napadlo, že bych mohl zkusit vyrobit pohyblivý terč jako takový trenažér pro naše myslivecké sdružení. První křest se odehrál v místním pohostinství, kde jsme si to my dospělí jen tak z legrace vyzkoušeli. Není to tak jednoduché, trefit se do pohybujících se divočáků, jak se zdá. Musím říct, že od té doby se pohyblivý terč objevuje na všech akcích, které se u nás i v okolních obcích pořádají," prozradil autor, zhotovitel a hospodář Mysliveckého sdružení v Dilních Vilémovicích Ladislav Homolka.
Závěr pak patřil vyhlášení výsledků a dekorování těch nejúspěšnějších, kteří si kromě diplomu odnesli i medaili.

 

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.