Přihlásit

V Caparticích bojovali o Chodský čakan (Týdeník Domažlicko)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Konaly se pod názvem Chodský čakan. "Tradice Chodského čakanu začala v roce 1995 v Černíkově. Letošní ročník se poprvé uskutečnil v Caparticích, předchozích šest ročníků se konalo v Peci pod Čerchovem," uvedl Deníku jednatel Okresního mysliveckého spolku Domažlice Petr Kopf. Chodský čakan zahájil ředitel zkoušek Jiří Kobes za zvuku loveckých signálů, které zahrála na lesnici Tereza Faschingbauerová.
Poté hlavní rozhodčí Václav Procházka představil sbor rozhodčích a popřál všem účastníkům hodně štěstí. "Letošního ročníku se zúčastnilo šest psů - jeden jezevčík standard drsnosrstý a čtyři němečtí křepeláci. Letos měli psi popáté v historii možnost získat titul CACT - čekatelství titulu šampión práce ČR a res CACT," podotkl Kopf. Vítězi se stali němečtí křepeláci Fagi od Milavečských mohyl (1.) vůdce Lukáše Kresla z Kouta na Šumavě, Ron z Čerchovky (2.) Milana Zedníka ze Kdyně, třetí skončil Flik od Milavečských mohyl Jana Bora ze Spáňova.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.