Přihlásit

Soustředění objevilo další mladé talenty (Kroměřížský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Už potřetí tam totiž kroměřížská Střelecká škola Jana Buksy pořádala pro děti z celé České republiky týdenní soustředění s názvem Výběr střeleckých talentů z řad mládeže.

Čtyři zbraně
Všichni účastníci, mezi nimiž byli jak zkušení matadoři, tak absolutní začátečníci, se učili celý týden zacházet se zbraní a měli možnost vyzkoušet si, která disciplína jim vyhovuje nejvíce. Během pěti dní si tak střelci vyzkoušeli manipulaci s brokovnicí, kulovnicí, vzduchovkou či malorážkou a dokázali, že v sobě mají netušené schopnosti. Náročný týden se však nenesl pouze ve znamení střelby. Za dětmi například dorazili strážníci kroměřížské městské policie, kteří jim předvedli výcvik a ukázky zásahu policejních psů, a nemohl chybět ani tradiční táborák. Velké poděkování na závěr patří nejen instruktorům, kteří se dětem celý týden věnovali, ale také sponzorům, bez kterých by se celý tábor nemohl uskutečnit. Významnou částkou se na soustředění podílel Zlínský kraj, jehož náměstek Ing. Jaroslav Drozd převzal nad celým táborem také záštitu. Neodmyslitelným partnerem se opět staly také Lesy České republiky a Českomoravská myslivecká jednota. Ještě jednou velké díky všem!

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.