Přihlásit

Deset psovodů uspělo již podruhé u umělé nory (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jako rozhodčí byli delegováni členové kynologické komise a jako veterinární dozor byl přítomen Zbyněk Diviš z Vodňan. Kynologickou akci zahájil předseda OMS Prachatice František Řezník, za MS Strunkovice nad Blanicí Pavel Friedek a hlavním rozhodčím byl František Hrůza.
Velkou pomoc prokázala paní Norková, která zapisovala dosažené výsledky. Na zahájení a na konec kynologické akce slavnostní fanfáry opět zatroubil Theodor Pártl.
Ke zkouškám se přihlásilo celkem deset psovodů se svými psy, z toho osm jezevčíků, jeden jagdteriér a jeden borderteriér.
Při závěrečném hodnocení bylo vyhlášeno, že devět pejsků obstálo a jeden nedokončil v předepsaném čase.
Na prvním místě se umístil Karel Kocůrek s jezevčicí Alisou ze Zářící, neboť stanovenou trasu překonala za čtrnáct vteřin. Výměnu lišek zajišťovali normistři Jaroslav Augsberger a Jan Řepa. Během akce bylo zajištěno a podáváno kvalitní a rychlé občerstvení.
Vítěz obdržel pohár a knihu s věnováním ČMMJ o.s. Okresního mysliveckého spolku Prachatice. Všem, kteří se na hladkém průběhu zkoušek podíleli, patří poděkování. Docílené výsledky byly velmi dobré a potvrzovaly kvalitní nácviky pod dohledem Pavla Friedka.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.