Přihlásit

3. ročník Memoriálu Jaroslava Hampejse staršího v Hrobčicích (Teplický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V sobotu 12. září se ve střeleckém areálu v Hrobčicích konal třetí ročník střeleckých závodů v loveckém trojboji, pod názvem Memoriál p. Jaroslava Hampejse staršího. Organizátorem závodu byl syn jmenovaného a mezi soutěžícími byli i tři jeho vnuci. Spolu s třiadvacítkou myslivců z okresu Teplice, Louny, Litoměřice, ale i Mladá Boleslav. Soutěžící změřili síly celkem ve třech disciplínách. Střílelo se lovecké kolo, vysoká věž - obě disciplíny na asfaltové holuby brokovnicí - a tzv. redukovaný srnec - malorážkou na 50 m vzdálený papírový terč.
Vítězem této střelecké akce se stal p. Pelzmann nástřelem 242 ze 300 možných bodů, druhé místo obsadil Stanislav Los nástřelem 238 bodů a třetí místo nástřelem 232 bodů Jaroslav Hampejs.
Celá akce měla za cíl uctít památku v listopadu 2006 zesnulého p. Jaroslava Hampejse, který byl členem Českého mysliveckého svazu od roku 1950, členem mysliveckého sdružení Hradišťany, kde se mimo jiné výrazným způsobem zasloužil o zavedení chovu mufloní zvěře, která zde žije a je předmětem myslivecké činnosti dodnes.
V sedmdesátých letech byl za své politické smýšlení vyloučen z mysliveckého svazu a rehabilitován byl až po revoluci v roce 1989. K myslivosti se však již nevrátil. Těžko by bylo v 63 letech věku začínat znovu. Prožíval myslivecký život svého syna Jaroslava a na myslivce byl před dvěma lety pasován i jeho vnuk Tomáš. Čest jeho památce.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.