Přihlásit

Otec zastřelil syna při lovu (Pražský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Chtěli střílet holuby sedící na drátech nad polem. Otec ale z brokovnice zasáhl do hlavy svého 14letého syna. Na místo neštěstí přiletěl vrtulník, ale podle mluvčí záchranné služby Lenky Ptáčkové nebylo už chlapci pomoci.
Jeho rodiče, kteří jsou z Prahy a do Týnce jezdí o víkendech na chalupu, záchranáři kvůli špatnému psychickému stavu převezli na psychiatrii do plzeňské fakultní nemocnice. V půl deváté večer pak jela sanita do Týnce znova. Podat uklidňující léky dvanáctiletému chlapci, který se se zastřeleným hochem nejvíce kamarádil. "Je to strašné, ještě odpoledne tu spolu jezdili na čtyřkolkách," uvedl jeden z místních obyvatel.
Jak přesně se nešťastná událost odehrála, se snaží zjistit kriminalisté. "Způsob, jakým ke smrti chlapce došlo, objasní balistická expertiza, soudní pitva a další úkony," vyjádřila se mluvčí západočeských policistů Jana Václavová. Úvahy o tom, zda bude otec obviněn, jsou prý zatím předčasné.
Otec, který je myslivcem, měl zbraně v legálním držení. Střílet se vydal na vlastní pěst, nejednalo se o organizovaný lov. V opačném případě by problémy mělo i myslivecké sdružení, protože děti do 15 let na společné hony a naháňky nesmějí.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.