Přihlásit

V Beskydech pytlák zastřelil jelena (CT 24)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jiří LOUČKA, redaktor
--------------------
Zastřeleného patnáctiměsíčního jelena lesního, takzvaného špičáka, našli lesní dělníci v říčce Čeladinka v Beskydech. Pytlák ho zřejmě nestihl odvézt.

Jan KAJZAR, předseda Mysliveckého sdružení Smrk
--------------------
Byl střelen kulovou zbraní, podle té rány, kterou měl, ta rána byla poměrně dobře umístěna, z toho loveckého hlediska, jak říkáme my myslivci, taková zadní komora.

Jiří LOUČKA, redaktor
--------------------
Případ začali vyšetřovat také policisté. Šance, že najdou pytláka, je ale podle nich malá.

Jiří HAMHALTER, vrchní inspektor, PČR, Frýdlant nad Ostravicí
--------------------
My jsme místo činu zadokumentovali a v současné době na základě zjištěných stop šetříme, zdali se jedná o trestný čin pytláctví.

Ivan ŽUROVEC, mluvčí frýdecko-místecké policie
--------------------
Je poměrně složité toho člověka dohledat už z toho důvodu, že on operuje v prostředí, které opravdu dobře zná. Navíc je to na odlehlých místech, takže ti svědkové u toho nejsou.

Jiří LOUČKA, redaktor
--------------------
Zastřeleného jelena myslivci rozporcovali. Paroží patnáctiměsíčního jelena nepovažují lovci za trofej. V Beskydech žije podle myslivců přibližně 500 kusů jelenů, laní a kolouchů. Každoroční odstřel, který skončí v lednu, přežije necelá stovka této zvěře. Jiří Loučka, Česká televize, Beskydy.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.