Přihlásit

Trojboj Slovácka: obhajobu Filípkovi překazil Igor Můčka (Slovácký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Trojboj Slovácka. To je název soutěže, jejíž čtvrtý ročník se v neděli uskutečnil na střelnici Okresního mysliveckého spolku Českomoravské myslivecké jednoty (OMS ČMMJ) na Salaši.
Otevřeného závodu se zúčastnili příslušníci Hubertova cechu - myslivci, ale i střelci - nemyslivci z Uherskohradišťska, Zlínska, Hodonínska, Brněnska a Prostějovska. Ti museli absolvovat střelbu na 25 oranžových asfaltových terčů vrhaných z vysoké věže, stejný počet terčů je čekal na loveckém skeetu, deset na baterii a patnáct terčů museli zasáhnout při loveckém parkuru.
"Stejně jako v minulých ročnících proběhl Trojboj Slovácka v souladu se střeleckým řádem ČMMJ pro mysliveckou sportovní střelbu, který vstoupil v platnost 1. ledna 2007," vysvětlil ředitel závodu a správce salašské střelnice František Moštěk z Kostelan nad Moravou.
Pro nejlepší střelce byla připravena celá řada hodnotných cen. Prvenství a plynovou pistoli si v závodě vystřílel Igor Můčka z Vnorov, který z pětasedmdesáti možných asfaltových holubů zasáhl jednasedmdesát. Druhé místo patřilo Václavu Doupovcovi z Kyjova, který sestřelil o deset terčů méně, třetí skončil se šedesáti trefenými asfaltovými holuby loňský vítěz Pavel Filípek z Ostrožské Lhoty.
"Filípek loni v rozstřelu o prvenství v trojboji prokázal, že je vzhledem k jeho věku zkušenějším střelcem než byl druhý Ševčík," poznamenal ředitel závodu. Putovní pohár podle něj získá střelec, který v Trojboji Slovácka zvítězí třikrát. "A nemusí to být v závodech po sobě jdoucích," dodal Moštěk.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.