Přihlásit

Výstava obrazů Václava Nasvětila (Hranický týden)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Výstavu obrazů jedenašedesátiletého malíře Václava Nasvětila zahájila vernisáž tuto středu.
Všechny spojuje společný motiv, a sice lesní zvířata v akci, většinou pak při lovu. "Autor je malířem imaginárního realismu, jehož básnické dispozice nás přenášejí do světa představ, odhalujících stav lidského nitra," charakterizuje umělcovu tvorbu doprovodná řeč, kterou najdou návštěvníci výstavy na jednom z panelů. Nasvětilovy obrazy mají velký ohlas v galeriích západní Evropy a Kanady. Objevují se na nich volná krajina, lovecká zátiší i výjevy ze života zvěře.
Autor se rovněž zabývá zájmovou a ilustrační tvorbou pro myslivce. Jeho díla zdobí lovecké sály bavorské šlechty, stejně tak jako světnice holandských sedláků nebo hájenky českých myslivců. Autorská dvojice Tomáš Prokůpek a Tomáš Kučerovský prezentuje od čtvrtku svá komiksová díla na výstavě Vzlety a pády v síni Staré radnice.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.