Přihlásit

Investice do propagace se zúročí (Zemědělec)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Manažerka tří veletrhů Marie Surková informuje v rozhovoru o přípravách, zvýhodněních pro stálé vystovavatele, o doprovodných programech a hlavních tématech akce.

* Kdy se uskuteční veletrh Techagro a jak probíhají přípravy?

Komplex veletrhů Techagro, Animal Vetex, Silva Regina se uskuteční od 21. do 25. března 2010. I když se datum zdá ještě vzdálený, přípravy jsou již v plném proudu. Techagro propagujeme na domácích a zahraničních odborných akcích, setkáváme se s vystavovateli, zasíláme jim přihláškovou dokumentaci, začínáme s mediální kampaní, plánujeme doprovodné programy. Termín uzávěrky přihlášek pro vystavovatele je již 31. října, takže jak vystavovatelé, tak my máme plné ruce práce.

* Loňské Techagro bylo nejúspěšnější ve své historii, bohužel zasáhla hospodářská krize a firmám klesl prodej zemědělské techniky. Promítne se tato situace do ročníku 2010?

Výrobci i dovozci zemědělské techniky zaznamenali pokles prodejů, české zemědělství je v nelehké situaci. Nicméně velká spokojenost s loňským ročníkem veletrhů Techagro, Animal Vetex, Silva Regina a důvěra v tyto veletrhy je hlavním důvodem, proč zájem vystavovatelů o účast neklesl. Domnívám se, že je to správný postoj. I v horších časech je nutné investovat do propagace, být vidět, což se firmám zúročí v budoucnu, kdy ekonomika poroste a zemědělci opět začnou investovat do obnovy technologií.

* Jaký rozsah bude mít Techagro 2010?

Na odhad velikosti veletrhu je ještě brzy. Po termínu uzávěrky přihlášek začneme rozdělovat výstavní plochu a teprve v této fázi se dá odhadnout velikost veletrhu. Nicméně jsme si vědomi, že situace není růžová, a tak jsme připravili pro vystavovatele řadu bonusů, jež jim zvýhodní účast na veletrhu. Všem vystavovatelům, kteří se na veletrh přihlásí v řádném termínu, což je do 31. října, poskytneme zvýhodněnou cenu za pronájem výstavní plochy s úsporou v průměru o devět procent u kryté plochy a sedm procent u volné plochy proti cenám ve standardním ceníku 2010. Pro stálé vystavovatele, kteří se zúčastnili posledních pěti ročníků veletrhů Techagro, Animal Vetex, Silva Regina, máme připraven věrnostní bonus. Novým vystavovatelům chceme zajistit jednoduchou a bezstarostnou účast na veletrhu v programu Start. Potěšíme i vystavovatele, kteří si u nás objednají výstavbu expozice.

* Brněnská veletržní správa převzala pod svá křídla přerovskou Národní výstavu hospodářských zvířat a zemědělské techniky. Výstava se konala v Brně letos v červnu. Znamená to, že příští rok v rámci Techagra hospodářská zvířata neuvidíme?

Výstava hospodářských zvířat se koná vždy v rámci veletrhu Animal Vetex a je doprovodným programem k výstavě technologií pro chov, krmiv, veterinárních přípravků a dalších technologií pro živočišnou výrobu. Živá zvířata představují vždy velmi atraktivní podívanou pro návštěvníky, navíc prezentují český chov, českou produkci masných a mléčných výrobků. Pro české chovatele je propagace českých produktů spotřebitelům velmi důležitá, proto výstava zvířat bude k vidění i v příštím roce, samozřejmě v daleko menším rozsahu, než tomu bylo letos v červnu na Národní výstavě.

* Zmínila jste doprovodné programy, na co se mohou návštěvníci těšit?

Brněnské agrární veletrhy jsou známé bohatým doprovodným programem. Díky výborné spolupráci s Ministerstvem zemědělství ČR, Agrární komorou ČR, Zemědělským svazem ČR, univerzitami, odbornými svazy nabídneme návštěvníkům opět řadu seminářů, setkání, přednášek s aktuálními otázkami z oblasti rostlinné výroby, živočišné produkce, k problematice dotací zemědělců z Evropské unie a další. Naučně zábavný program zajistí opět pavilon Z s výstavou trofejí, loveckých zbraní, uniforem, a dalšími skvosty mysliveckých sbírek. Letošní lesnický a myslivecký veletrh Silva Regina bude velkým svátkem všech myslivců a lesníků, ve spolupráci s Českou zemědělskou univerzitou v Praze, Českomoravskou mysliveckou jednotou, Safari Clubem International, sdružením Silvajagd, Českou mysliveckou komorou, Národním zemědělským muzeem, Vojenskými lesy a statky ČR a s dalšími partnery chystáme uspořádat Světovou výstavu vývoje myslivosti a lovectví k příležitosti stého výročí stejnojmenné světové výstavy, která se konala v Praze v roce 1911.

* Věnují se veletrhy Techagro a Silva Regina 2010 opět biomase?

Určitě ano. Vzhledem ke stále se zvyšujícímu zájmu vystavovatelů jsme téma Biomasa vyčlenili jako samostatný obor veletržního trojlístku. Kromě expozic se vystavovatelé mohou zapojit do doprovodného programu, který zahrnuje sled přednášek, workshopů, případových studií odborníků tohoto mladého oboru nebo mohou představit zpracování biomasy v praktických ukázkách na speciálně vyčleněné ploše. Ukázky zpracování biomasy jsou tím nejlepším prostředkem, jak potenciální zájemce motivovat. Do programu je zařazena výroba biomasy ze zemědělských produktů, výstavba a provoz bioplynových stanic, lesní biomasa, výroba pelet a štěpky.

* Jaké další zajímavé novinky přináší následující ročník?

Určitě bych zmínila nový pavilon P v areálu brněnského výstaviště, který byl slavnostně otevřen letos v červnu při výstavě Autosalon. Jedná se o halu s plochou patnáct tisíc metrů čtverečních v západní části areálu v sousedství moderních hal V, F, G1 a G2. Pavilon P tento celek doplňuje nejen svou výstavní kapacitou, ale také vstupním prostorem, parkovacími místy, konferenčními sály, restaurací a další infrastrukturou.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.