Přihlásit

Mezi retrievery zvítězil jediný zahraniční účastník (Jihlavské listy)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Akci pořádal Retriever klub CZ, Okresní myslivecký spolek Českomoravské myslivecké jednoty Třebíč a myslivecké sdružení Slavice.
Zkoušky se zúčastnilo 17 retrieverů. Účastníci se mohli nominovat na vrcholovou zkoušku Mezinárodní soutěž retriever, která proběhne příští rok ve Staré Boleslavi.

Mají dva kluby
"V České republice pracují dva kluby soustřeďující kolem sebe majitele těchto psů. Na zmiňovanou soutěž bude nominováno 16 z nich," upřesnil hlavní rozhodčí zkoušek ve Slavicích a předseda Okresního mysliveckého spolku Třebíč Oldřich Blecha. Toho při rozhodování doplnili Bohumil Kovář, Drahomír Bambula, Marek Hrůza, Jaroslav Košál, Miloslav Kopic, Josef Machát, František Pasák a Bohumír Brož.
"Zkoušky pořadatelé výborně připravili, přálo nám i počasí. Musím ocenit úroveň psů a také skutečnost, že nikdo proti výsledkům neprotestoval," konstatoval Blecha.
Ředitel zkoušek Jiří Jurka ze slavického mysliveckého sdružení připomněl, že během nich proběhla také charitativní akce.
"Děti z Dětského domova z Hrotovic, ale i ze Slavic a Třebíče namalovaly v sobotu odpoledne v kulturním domě obrázky s mysliveckou tematikou. Ty se následně vydražily a peníze putovaly do hrotovického dětského domova," uvedl. Myslivci mezi sebou vybrali peněžní částku 2500 korun.
Z vítězství ve všestranných zkouškách se radoval jediný zahraniční účastník Vladimír Hoff z Polska. Jeho retriever měl nejlepší výsledky také v lese.
Druhé místo patří Martině Jiráskové a Monice Kocúrové. Třetí místo vybojovali Petra a Roman Körnerovi.
Nejlepší výsledky v poli předvedl pes Petry Bubeníkové, nejlepší na vodě byl retriever Ivanky Soukupové.

Reprezentovaly Vysočinu
Ta do Slavic přijela z obce Smrčná na Jihlavsku a společně s Andreou Tomečkovou patřily k jediným reprezentantům Vysočiny. "Jednalo se o velice dobře zorganizované závody ve zazvěřené honitbě s objektivní porotou," vyjádřila se Soukupová. Netajila, že se jednalo o náročné zkoušky, kde se promítly zkušenosti psů i vůdců.
"Samozřejmě máme na čem pracovat, abychom v příštím roce dosáhli na lepší umístění než letos," dodala Soukupová. Ta se celkově umístila na patnáctém místě, její kolegyně skončila o příčku za ní.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.