Přihlásit

Policisté si vzali na mušku myslivce při lovu kachen (Táborský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kontrolu zbraní, dokladů a alkoholu provedli včera policisté na lovu kachen v honitbě Černíš v Branišově. Prověřili dvacet myslivců, na žádné problémy však nenarazili. "Podobné kontroly jsem zažil už mockrát a nevadí mi to. Nepamatuju, že by někdo někdy nadýchal," řekl jeden z lovců Jaroslav Flosman. Ani ostatní myslivci s touto akcí problém neměli a ke kontrole přistupovali většinou s úsměvem.

Problémy nebyly
Situace na honech se totiž v posledních několika letech výrazně zlepšila. Od začátku letošní lovecké sezony provedli policisté v Jihočeském kraji už šest podobných kontrol a všechny dopadly stejně dobře jako ta v Branišově.
"Nemůžu samozřejmě ručit za všechny, ale nikdy jsme tady žádný problém neměli. Myslím, že každé selhání je osobní chybou jednotlivce, která může vrhat špatné světlo na celý myslivecký sbor," řekl jednatel společnosti Lesy a rybníky města Českých Budějovic Josef Schoř.
V případě, že by policisté narazili během kontroly na hříšníka, který se předtím posilnil alkoholem, znamenalo by to pro něho okamžitý konec účasti na honu. "Na místě bychom to zadokumentovali, sebrali dotyčnému zbraň a nahlásili přestupek na magistrát," uvedl policista Libor Waldhauser z oddělení zbraní, který kontrolu pušek prováděl. Pokuta za podobné prohřešky není jednotná, ale odvíjí se od množství naměřeného alkoholu. Přistižený hříšník na nějaký čas přijde o zbraň i lovecký průkaz a nesmí se účastnit žádných honů.
Krátce poté, co policisté zkontrolovali posledního lovce, zahájili myslivci slavnostně samotný hon.
"Stihneme dnes obejít tak tři až čtyři rybníky a budeme lovit divoké kachny. Jako škodnou dnes můžeme střílet i kormorány," uvedl jednatel myslivců Josef Schoř.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.