Přihlásit

Sezonu plesů opět zahájí Hubertská (Hranický týden)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Početná družina svatého Huberta se projede po Hranicích jako každoročně v ozdobených bryčkách a historických kostýmech. "Za výstřelů z brokovnic bude patron lovců osobně zvát občany a návštěvníky z Hranic na slavnostní večer. Ten se v sobotu 28. listopadu uskuteční jako vždy v místní sokolovně," uvedl profesor Střední lesnické školy v Hranicích Jiří Podhorný.
Stužkovací ples SLŠ bude prvním v pořadí, ostatní střední školy jej budou následovat až do začátku příštího roku. Lesárna chce svůj bál opět pojmout s velkou pompou. "Půl hodiny po devatenácté zahájí ples lovecké fanfáry trubačů, poté svatý Hubert s celou svou družinou přivítá všechny hosty a následovat bude výřad zvěře," prozradil něco málo z programu Podlesný. Při slavnostním stužkování se návštěvníkům představí všichni letošní maturanti školy a celý úvodní ceremoniál ukončí předtančení polonézy. K tanci a poslechu zahraje kapela RK Band, připraveno je také bohaté občerstvení a přesně o půlnoci bude losována tombola, v níž nebudou chybět ani ceny v podobě zvěřiny. "Vstupenky i místenky je možno zakoupit na sekretariátu lesnické školy," vzkázal na zájemcům o Hubertskou zábavu Podhorný.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.