Přihlásit

Hubert zval na zahájení plesů (Přerovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V historických kostýmech a na třech vyzdobených bryčkách projížděli letošní maturanti školy jako tradičně celé město. Nejprve zamířili k Domovu seniorů, jehož obyvatelé si jako první vyslechli zvací řeč patrona lovců, svatého Huberta, k účasti na plese. "Během rituálu, který už naše škola pravidelně opakuje několik let, znějí i výstřely z brokovnice a slavnostní fanfáry," připomněl tradici Střední lesnické školy její učitel Jiří Podhorný.
Trubači a střelci objeli ve vozech, ozdobených chvojím, také Masarykovo náměstí a jejich další zastávka byla před radnicí. Průvod došel až do zámecké dvorany a zpátky k vozům procházel dýmem, který se mu nad hlavy snášel po střelbě. "Jezdíváme většinou jen do oběda. Kromě domova seniorů a městského úřadu objíždíme také většinu středních škol," řekl Podhorný. Než se Hubertova družina vrátila zpátky ke škole, jiní její studenti tam dokončili přípravu výzdoby sobotního plesu. Do připravených špalků nasadili mladé smrčky, které budou vonět tanečníkům v sobotu večer z podia hranické Sokolovny.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.