Přihlásit

Divoká prasata jsou příčinou nehod (Bruntálský a krnovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Po setmění, kolem 19.30 hodin mezi Úvalnem a hranicí okresu Opava jel jedenasedmdesátiletý cizinec s nákladním vozidlem Opel Movano, když mu přímo před auto vběhla tři divoká prasata. Řidič již pro krátkou vzdálenost neměl šanci rozjeté nákladní auto zastavit a tak došlo ke střetu. "Zvěř na místě uhynula, a proto byla předána mysliveckému sdružení. Ke zranění osob nedošlo. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem. Způsobená škoda činí 18 tisíc korun," dodala k první nehodě policejní mluvčí Pavla Tušková.
Mezi Miloticemi nad Opavou a Horním Benešovem o pár hodin později kolem 3.40 hodin z levého silničního příkopu vběhlo přímo před nákladní vozidlo DAF divoké prase. "Devětapadesátilatý řidič z Prahy se již nestačil zvěři vyhnout a došlo ke střetu. Zvíře uhynulo. Způsobená škoda v tomto případě činí 30 tisíc Kč," uzavírá Pavla Tušková.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.