Přihlásit

Jak to vypadá, když člověk v životě cítí křivdu ... (Jablonecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Již za první republiky mě bral jako malého kluka revírník do lesa a seznamoval mě s přírodou a životem v ní. Tenkrát opravdu bylo co obdivovat a dodnes na to rád vzpomínám. Vroce 1948 jsem začal navštěvovat myslivecký kurz u prof. Dr. Komárka v Praze. Po složení požadovaných zkoušek a získání loveckého lístku jsem začal provozovat myslivost naplno. To mi zůstalo až do 12. srpna 2005, kdy jsem byl z nepochopitelných důvodů vyloučen z mysliveckého sdružení.
Bylo nás více, co se nám nezamlouvalo hospodaření. Mezi nespokojenými byl i sám dřívější předseda. V lednu 2005 jsem byl požádán členem Honebního společenstva a členem MS za přítomnosti předsedy OMS (Okresní myslivecký spolek) Jablonec n. N., abych seznámil pozvané myslivecké funkcionáře, jak provádím myslivost v mém úseku, kde v zimě přikrmuji srnčí zvěř. To jsem udělal a od té doby jsem měl problémy ve sdružení, kde jsem byl skoro dvacet pět let. Připomínám, že jsem se za celou tuto dobu trvání a vykonávání práva myslivosti nedopustil žádného přestupku, zákony a stanovy jsem dodržoval. Přesto jsem byl vyloučen na základě vykonstruovaných nepravdivých důvodů, které na mě napsal jednatel se svojí manželkou. Poněvadž MS mají právní subjektivitu, tak to prošlo. Odvolání nebylo nic platné.
Tato subjektivita byla zneužita několika členy výboru a zatím, i když jsou důkazy o mé nevině, vyloučení stále trvá.
K mému vyloučení také přispělo údajné nezaplacení příspěvku 1500 Kč na doplnění pokladní hotovosti. Proč nebyly peníze, nebylo finančním hospodářem řádně zdůvodněno, poněvadž tam panují zvláštní kamarádské vztahy. Evidence financí je neprůhledná, měnitelná a nekontrolovaná. (Pozn.: Když se jeden člen výboru MS pokladníka ptal, jaký byl výnos z mysliveckého plesu, odpověděl, "že to bylo lepší než vloni".)
K financím doplňuji, že jsem slušnou formou požádal členskou schůzi s posečkáním s platbou, poněvadž jsem v té době kupoval byt. To jsem neměl dělat. Co se strhlo, nelze ani popsat. Předseda účastníky musel několikrát důrazně napomínat. Dokonce mně vyhrožovali. Jakmile ihned nezaplatím, budu okamžitě vyloučen. Abych vše zklidnil, řekl jsem, že zaplatím, a to na brigádě. Dostal jsem povolenku k lovu a zatím vše bylo vyřízeno. Že nezaplatil další člen, řeč nebyla.
Na brigádě jsem šel za finančním hospodářem s určenou částkou, kterou jsem měl uvedenou na potvrzení. Přišel ke mně ten, co také nezaplatil, s tím, abych ho na potvrzení podepsal. Částku jsem upravil na 3000 Kč. Finanční hospodář peníze převzal, potvrzení podepsal, a tím vše skončilo. Ne však na dlouho. Několika členům výboru se vše v jejich hlavách rozleželo a nadále přemýšleli, co se mnou udělat. Neváhali porušit dohodu o zaplacení, finanční hospodář, i když jsem zaplatil a podepsal to, řekl, že jsem nezaplatil. Vše popřel.
Jednatel s manželkou k tomu napsali lživé a nepodložené obvinění a na další schůzi jsem byl vyloučen. Důvody přečetl předseda, který sám s hospodařením nebyl spokojen a vše u piva změnil podle přání několika členů výboru. Když jsem se chtěl ohradit, vzal mi slovo a nechal hlasovat o mém vyloučení. Z 20 přítomných hlasovalo pro vyloučení 7 členů funkcionářů, 6 řadových členů, 1 člen byl proti, 6 členů se zdrželo hlasování. Jak mně bylo poraděno, do termínu jsem podal písemné odvolání, nebylo akceptováno. Další odvolání jsem podal k dozorčí radě OMS. Ta mi v listopadu sdělila, aniž se mnou něco projednávala, že na základě výpisu z MS dala za pravdu jim. Tímto vše zazdila. Po projednávání celého případu mi právník řekl, že Dozorčí rada OMS pochybila, poněvadž to neměla vůbec projednávat. Myslivecké sdružení Kořenov-Desná se ale rozhodnutí drží a dosud nic nezměnilo. Od té doby stále jednáme.
Myslivost chci nadále vykonávat, proto jsem se obrátil na dvě sdružení, ale ani jedno mě nepřijalo. Beru to tak, že bezúhonný člověk myslivost nemůže vykonávat. Jednu honitbumámpřímo u domu a druhou přes silnici. Naše rodiny v těchto sdruženích mají hektary luk a lesů a můžu se jen dívat, jak tam chodí jiní myslivci. Někdo mně to tak zařídil .
S manželkou žijeme přes čtyři roky ve stresu. Nejvíce na to doplatila manželka, které se zhoršil zdravotní stav natolik, že si to vyžádalo měsíce v nemocničním ošetřování. Je to vůči nám bezohlednost. To máme zato, že naše rodina se chová slušně? Celý případ budu postupně zveřejňovat, doplňovat o pravdivé případy, které se udály.
Dopisem z OMS ze dne 12. října 2009 mně oznamují, že dřívější předseda MS Kořenov-Desná nevěděl, co je v písemnostech napsáno. Bylo mu nabídnuto, aby se přijel na písemnosti podívat. To se stalo až po značně dlouhé době. Po zhlédnutí písemností uvedl, že jeho skutečný podpis je pouze na jednom dokladu. Ostatní nepodepsal, ani neviděl.
To znamená, že jednatel překročil svoji pravomoc a písemnosti vypracoval s manželkou a podepsal je předsedovým jménem. Nedal písemnosti schválit do revizní komise, ani členské schůzi jako vrcholného orgánů Mysliveckého sdružení. Tímto vším hrubě porušil stanovy MS, právní subjektivitu a členskou základnu. Navíc v písemnostech jsou věci, které s myslivostí nemají nic společného. Je to sprostá msta na naši rodinu.
Tímto je potvrzeno, že jsem měl pravdu - mé vyloučení bylo dlouho připravováno a uskutečněno.
Kdyby nebylo předsedy OMS, tak bych se nikdy nedozvěděl, co na mě bylo napsáno.
Zeman


 

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.