Přihlásit

Remízků nepřibylo, zajíců ubývá (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Po skončení s tradičními poctami napočítali ve výřadu 54 ušáků!
"Mohlo by jich být ještě víc, ale poslední roky zajíců ubývá. Zemědělci ještě pořád hospodaří na velkých plochách, remízků, přirozeného prostředí, přibývá jen pomalu," posteskl si za myslivce hospodář spolku Michal Lörinc.
"Monokultury velkých lánů kukuřice, pšenic a ječmenů po žních padnou a pro zajíce začne hlad. Mnoho mladých kusů vždy po žních uhyne. Dělali jsme si průzkum, jestli je to i vlivem klimatických podmínek, ale vychází nám, že počasím to až tolik není," řekl Lörinc.
Myslivci v Čehovicích probrali vzpomínky na uplynulý rok, kdy prošlapali honitbu o rozloze 711 hektarů křížem krážem.
Aby zamezili řádění lišek, v rovinách Hané vybudovali dvě umělé nory a nad škodnou tak získali lepší přehled. Kačenám se díky nim na rybníku lépe hnízdí ve třiceti budkách.
Koroptve se cítí bezpečněji před dravci v přístřešcích. Bažanty a zajíce zde přikrmují vždy od žní až do příštího dubna.
Po poslední leči, pečeném divočáku se zelím a knedlíkem, se vše zapilo pivem a slivovicí. Zajíce si odnesl každý ze střelců a po jednom kusu, všimném, dostal na psa i každý jeho vůdce.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.