Přihlásit

Myslivci vyrazí na mrazivou leč (Havířovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Zatímco v předchozích honech procházeli podzimní přírodou, kdy panovaly poměrně vysoké teploty, tuto sobotu je čekají mrazivé leče. Nimrodi si od mrazu slibují větší loveckou úspěšnost. Předpokládají, že zvěř už nebude mít tak široký akční rádius a spíše se bude držet v úkrytu, odkud ji vyženou psi. Havířovští myslivci se zaměřují zejména na bažantí kohouty. Těch jediných je totiž v městské oblasti dostatek. Bažantím slepicím dávají milost, aby zachovali populaci. Jen výjimečně loví srnčí a zaječí.
V sobotu je naplánován hon v oblasti Bludovic a Dolních Datyní. Myslivci na svou přítomnost v revíru upozorňují předem, aby varovali především nezodpovědné pejskaře, kteří své psy pouštějí na volno a nemají je pod plnou kontrolou. Zdatnější pes pak může začít honit vyplašenou zvěř, především srnčí.

 

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.