Přihlásit

Výstava v zooparku představí zvířata z různých kontinentů (Chomutovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

K vidění bude více než třicet velkoformátových fotografií, jejichž autorem je Petr Šimon. Fotí přírodu a divoká zvířata, zejména ptáky, ti také budou hlavním tématem výstavy. "Z větší části se jedná o fotografie ptáků. Jsou to akční fotky, které zachycují ptáky v letu," popisuje autor svoji výstavu.
Kvůli zajímavým fotografickým úlovkům navštívil mnoho zemí světa, zvířata zachycená v různých koutech zeměkoule budou k vidění i v zooparku. "Vystavované fotografie pocházejí z celého světa, od Ameriky přes Afriku, Evropu," vyjmenovává autor světadíly, které se svou technikou navštívil. Hlavním zdrojem jeho inspirace ale zůstává nejbližší okolí. Aby zachytil zajímavé živočišné druhy, spolupracuje s myslivci, oborníky, sokolníky, ornitology i ochránci přírody. Tvrdí, že pro fotografa přírody je důležité porozumět jejím zákonitostem a tajemstvím. Je třeba znát zvyklosti zvěře, hnízdění nebo potravu, aby se k ní mohl dostat hodně blízko.
Jedním z úspěchů Petra Šimona je i skutečnost, že se jeho fotografie ledňáčka říčního objevily na webových stránkách časopisu National Geografic.
Výstava potrvá do konce ledna 2010, výstavní síň Podkrušnohorského zooparku se nachází ve správní budově.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.