Přihlásit

Kurz pro myslivce a myslivecký ples (Táborský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V lednu začíná kurz pro uchazeče o první lovecký lístek, který pravidelně organizuje Okresní myslivecký spolek v Táboře.
Noví adepti se sejdou na zahajovacím kurzu 16. ledna v salonku restaurace Beseda. Nové začínající myslivce čeká praktická část i teoretická příprava. Ta zahrnuje sedm předmětů, kde se seznámí od základů zoologie, přes kynologii, střelectví, péči o zvěř, zákony o myslivosti, ochranu životního prostředí, na kterou se klade velký důraz až po zvyky a tradice české myslivosti.
, Zájemci se mohou přihlásit v kanceláři OMS v Koželužské ulici č. 140 nebo telefonicky na tel. 381 253 123 u jednatelky Věry Borkovcové.
Nováčci půjdou ke zkouškám až za rok.
V průběhu roční praxe především pochopí, že lov zvěře je až to poslední. Naprostá většina času věnovaného myslivosti totiž slouží především k ochraně přírody a zvěře.

Tradiční myslivecký ples v hotelu Palcát
Jako každým rokem pořádá Okresní myslivecký spolek v Táboře dne 6. února tradiční myslivecký ples s bohatou zvěřinovou tombolou, na němž zahraje kroužek trubačů při OMS vedený Šárkou Kvičínskou a po celý večer bude hrát hudební skupina Vysočinka.
Vstupenky je ještě možné zakoupit v kanceláři OMS u jednatelky mysliveckého spolku na tel. 381 253 123.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.