Přihlásit

Pytláka prozradily stopy auta ve sněhu (Moravský server)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Cizinec totiž potkal náhodně projíždějící policejní hlídku, která měla jeho terénní vůz ve svých záznamech z vyšetřování jiné trestné činnosti. Policisté se vydali po stopě podezřelého vozidla, dokonalým vodítkem byl pro ně čerstvě napadaný sníh na málo frekventované silnici.
Brzy také našli místo, kde v poli auto zastavilo a o kus dál se nacházela dvě tratoliště krve. Stopy kol pak policisty zavedly do nedaleké obce, kde otevřené auto stálo. Když muž spatřil policisty, utekl do domu. Stopy krve byly nalezeny i v autě.
"Se svolením dalších nájemníků hlídka uvnitř domu našla dva kusy ulovené zvěře a zbytky z dalšího kusu. Muž se k trestnému činu pytláctví doznal," dodal mluvčí policie.
Ta muže stíhá pro pytláctví a nedovolené ozbrojování. "Muž, který není držitelem zbrojního průkazu, používal kulovnici Remington, kterou si zakoupil v zahraničí. Zbraň dobrovolně vydal policistům stejně jako ulovenou zvěř," uvedl mluvčí šumperské policie Miloslav Svatoň.
Myslivecké sdružení škodu vyčíslilo na třináct tisíc korun.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.