Přihlásit

Dnes bude zahájena přehlídka trofejí Orlickoústecka (Orlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Přehlídka bude mít i zajímavý doprovodný program pro školy. Vystavena bude velká sbírka preparované zvěře. "Zastoupeni v ní jsou savci, ptáci, a dokonce několik preparovaných ryb. V pátek školám můžeme navíc nabídnout ve spolupráci s Lesy ČR odborný výklad k chovatelské přehlídce," pozval Pavel Chalupa, jednatel Okresního mysliveckého spolku.
K vidění budou stovky trofejí. Nejpočetněji - zhruba tisícovkou trofejí - bude zastoupena srnčí zvěř. Zastoupení mufloní a jelení zvěře má na přehlídce sestupnou tendenci, vystaveno obvykle bývá kolem tří až čtyř desítek trofejí. Výstavu doplní sika japonský nebo jelen Dybovského, jehož trofeje předkládá správa Parishových lesů ze své obory Zaječiny. "Budou vystaveny i kapitální trofeje kňoura," doplnil Pavel Chalupa. Výstava bude ukončena v sobotu. Naváže na ni volební sněm myslivců.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.