Přihlásit

Předvedou ulovené trofeje (Jablonecký deník))

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Okresní myslivecký spolek v Jablonci nad Nisou již tradičně v tuto dobu pořádá ve spolupráci s Mysliveckými sdruženími přehlídku loveckých trofejí srnců, jelenů, muflonů a další zvěře, které se v okrese ulovily za uplynulý rok.
"Tato přehlídka slouží jak laické veřejnosti, která je srdečně zvána, tak všem přátelům myslivcům. Přehlídka nám ukazuje, jak kvalitně byl plněn a dodržen plán chovu a lovu," uvedl za myslivce Václav Langr. Na trofejích se odráží celoroční péče myslivců o zvěř, především zimní přikrmování, každoroční veterinární přeléčení a zvyšování úživnosti honiteb. Hodnotitelská komise kontroluje, zda byli z chovu vyřazeni ti nejslabší jedinci, zdabyl lov prováděn ve správných věkových třídách a zpracovává statistické výsledky lovu veškeré zvěře. Lov a výstava trofejí je odměnou za celoroční péči myslivců o zvěř.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.