Přihlásit

Děti soutěžily o srnčí trofej (Hranický týden)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Soutěž se konala tradičně v pohostinství Střelnice na Pasekách u Zbrankových. Počasí soutěži přálo, i když možná odradilo některé pozvané od návštěvy. Soutěže se letos zúčastnily nejen děti z Týna nad Bečvou. Pro nemoc vedoucího kroužku v Levicích pana Palaťky se nedostavili soutěžící ze Slovenska. Zkušební komisaři byli z řad studentů Střední lesnické školy a lesnické fakulty i pravoplatní myslivci.
Z pozvaných hostů se dostavili bývalý předseda OMS Přerov pan Jiří Kadlec, vedoucí školního polesí Střední lesnické školy Hranice pan Arnošt Malenovský, děkan KC Jiří Doležal, myslivci bývalé MS Hranice, rodiče dětí a přátelé práce s mládeží. Soutěž zahájili trubači lesnické školy Zlata Matysová a Jindřich Těšík.
Soutěž probíhala ve třech skupinách: "O" skupina - předškoláci - tři děti z mateřské školy, "A" skupina - děti od 1. po 5. třídu ZŠ, "B" skupina - žáci 6. až 9. třídy ZŠ. Předškoláky zkoušeli myslivci z poznávání a popisu lesní zvěře. Všechny tři děti, a to Daniela Masařová, Kateřina Gajdošíková a Markétka Maléřová, zodpověděly na všechny otázky správně a poznaly všechnu zvěř podle obrázku. Skupina A i B začaly soutěž testy, které měly 100 otázek a trvaly jednu hodinu.
Pak pokračovali v poznávání přírodnin a střelbou ze vzduchovky. Ve skupině A dosáhla nejvíce bodů a tím se umístila na: 1. místě Klára Kalálová, 2. místo obhájil Martin Rypar, 3. místo Tomáš Rypar.
Ve skupině B: 1. místo Jaroslav Jeřábek, 2. místo Jiří Kálal, 3. místo Ondřej Šustal. Během soutěže dostali soutěžící občerstvení. Na závěrečném vyhodnocení troubila fanfáry Zlata Matysová. Bylo poděkováno všem soutěžícím, komisařům, manželům Matysovým za výpomoc při soutěži, sponzorům paní Mácové a paní Šustalové za ceny a zvláště studentům 4. ročníku SLŠ Václavu Skříčilovi a studentu 5. ročníku Lesnické fakulty Hynku Kacetlovi za pomoc při akcích kroužku (oba jsou dlouholetí členové kroužku). Soutěž byla ukončena ke spokojenosti všech přítomných.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.