Přihlásit

Do Krnova řijedou rytíři i lovci (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Místní jméno "Hornoslezské" v názvu není náhodné. Akce totiž ukazuje kulturu dvou partnerských měst v Horním Slezsku - Krnova a jeho partnerského polského města, Hlubčic. Města se v pořádání slavností střídají, letošní ročník je už dvacátý. A organizátoři slibují, že je na co se těšit.
Hornoslezské slavnosti totiž letos oblečou centrum Krnova do historického hávu. Přijedou zbrojnoši, rytíři i myslivci a lovci.
Náměstím projde historický průvod zakončený pasováním malých rytířů a myslivců, chybět nebude výstava loveckých psů a dravců, ukázky sokolnictví na koni či třeba vábení jelenů.
"Úplně poprvé na Hlavním náměstí zažijeme také pravý rytířský turnaj na koních, který předvedou členové divadelní a kaskadérské společnosti Štvanci," prozradila vedoucí oddělení kultury krnovské radnice Eva Marková.
Slavnosti se samozřejmě neobejdou ani bez hudby - zazní dobová hudba, ale i blues či třeba country.
Užijí si i cyklisté. Pojede se 25. ročník závodu O cenu Krnova.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.