Přihlásit

Lysá vystaví unikátní parohy (Nymburský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pro velký zájem vystavovatelů musela být postavena ještě jedna mobilní hala.
Spolupořadatelské svazy -Českomoravská myslivecká jednota, Český rybářský svaz, Český svaz včelařů a Český zahrádkářský svaz - připravily pro letošní výstavu reprezentativní expozice, v nichž návštěvníky seznámí jak se svojí činností, tak i s řadou novinek, které jsou na úseku jejich působnosti aktuální.
V odborném doprovodném programu, jenž je přichystán na všechny výstavní dny, se objeví aktuální informace, zájmové činnosti i zajímavé osobnosti ze všech přítomných oborů.
Nebudou chybět ani myslivecké trofeje - tentokrát raritní, ulovené v České republice, bazén s trofejními rybami, včelařské produkty a květinová expozice. V dřevostavbě najdou návštěvníci krajinnou expozici - od nížiny po vrcholky hor - s přispěním všech čtyř zájmových svazů.
K nejatraktivnějším zajímavostem bude bezesporu patřit Sallačova sbírka trofejí zapůjčená z Národního zemědělského muzea v Praze. Jde o jednu z největších kolekcí parohů jelenovitých z celého světa.
V Lysé nad Labem se představí část této unikátní kolekce v počtu několika desítek kusů. Sbírka nese název podle profesora Viléma Sallače (1852 - 1927), kterému se ji během života podařilo shromáždit. V pátek 21. května se na výstavě uskuteční MDŽ - Myslivecký den žen - ženy, členky Českomoravské myslivecké jednoty, které přijdou v mysliveckém oblečení, nebudou muset platit vstupné. Budou jim věnovány módní přehlídky, soutěže či ochutnávky rybích specialit. Rovněž pro děti bude připraven program: poznávací soutěž s Lesy české republiky, výročí čtyřiceti let soutěže Zlatá srnčí trofej, vyhlášení výtvarné soutěže Mé toulky za zvěří.
Otevřeno bude denně od 9 do 17 hodin.


 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.