Přihlásit

Myslivci Domažlicka se pochlubí trofejemi z loňska (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

S přípravami na místě museli organizátoři začít už včera. Dva dny potrvá fyzické překontrolování trofejí ulovené zvěře, kterou myslivci ulovili v loňském roce na Domažlicku.
"K tomu jsou určeny čtyři hodnotitelské komise. Každá z nich má tři členy," vysvětlil předseda myslivecké komise Václav Procházka.
Podle trofejí je nutné zkontrolovat, zda odlov byl proveden podle regulí, které odpovídají chovu zvěře. Mezi ně patří věková třída zvířete či jakost chovnosti (silný kus či slabý jedinec).
Na výstavě budou prezentovány trofeje srnce evropského, daňka skvrnitého, jelena lesního , jelena siky a muflona. "Popřípadě by mohly být k vidění lebky šelem, jako je liška či jezevec," doplnil Procházka.
Na čtvrtek jsou do výstavních prostor pozvány výpravy ze škol a školek: "Chceme dětem ukázat zajímavosti z přírody. Čekáme, že budou mít na nás zvídavé otázky," poznamenal jednatel Okresní myslivecké jednoty Petr Kopf.
Pro nejmenší návštěvníky připravili pořadatelé soutěž. "Z donesených výkresů na téma Dětský pohled na myslivost a přírodu vybereme nejzdařilejší, které odměníme knihami o přírodě."


 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.