Přihlásit

Lidé se na Pytláckou noc podívali z vrtulníku (Svitavský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Letos jsme program obměnili. Lidé potřebují změnu. Zkusili jsme nabídnout to, co v okolí není k vidění. Po patnácti letech jsme Pytláckou noc uspořádali dvoudenní," sdělil pořadatel Roman Vodák z místního mysliveckého sdružení Jezevec.
Helikoptéru obdivovaly hlavně děti. Mnozí dospělí neváhali a zakoupili si palubní lístky, aby se proletěli nad Chornicemi. "Přála jsem si letět vrtulníkem. Vyhlídkovým letadlem jsem již letěla. Vrtulník je však o něčem jiném," sdělila bezprostředně po přistání Zdeňka Křenková. Do vzduchu vzala s sebou i pětiletého syna Davida. Tomu se líbila vyhlídka do okolí a strach rozhodně neměl. Zážitky z letu v americkém vrtulníku Bell 206 z letiště v Tuřanech pak dospělí "spláchli" pivem a zajedli řízkem z divočáka.
"Dnes je vše o komerci. Prostředků je třeba také čím dál více. Akce je proto rozsáhlejší. Máme svoji zvěřinu a své občerstvení. Obsluha je z řad rodin, na každém stánku pracuje jeden člen s celou rodinou, počínaje bratranci, konče tetičkami. Spoléháme na to, že peníze nám lidé nechají nikoliv na vstupném, ale na jídle," dodal Roman Vodák.
Do Chornic tak i letos přišly stovky návštěvníků. Pořadatelé jim totiž nabídli nejen pestrý program, ale i známá jména. Předvedli zde svůj um také nejlepší přátelé člověka, psi. Pětiletá fenka borderkolie Beauty Lucie Kučerové zaujala tancem se svou cvičitelkou diváky stejně jako služební psi svitavských policistů. Kousky odvážných mužů na motorkách nenechaly klidnými diváky podél silnice pod kostelem.
Sobotní podvečer zpestřil svým vystoupením i Petr Bende, stříbrná česká superstar 2005.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.