Přihlásit

Lovečtí psi soutěžili v krajině Emy Destinnové (Jindřichohradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Náročných zkoušek se zúčastnilo 12 psů, od ohařů, retrieverů, slídičů až po foxteriéry. Psi museli prokázat ochotu práce na hluboké vodě, přinést kachny z hluboké vody, pracovat v hlubokém rákosí a dohledat a přinést kachnu z tohoto porostu.
Právě lov kachen si nelze bez pomoci kvalitních loveckých psů představit. Na jindřichohradeckém okrese se každoročně loví odstřelem v posledních letech kolem 40 tisíc kachen, a to díky zejména loveckým psů, kteří jich dohledají a přinesou z celkového lovu více jak 80 procent.
Vynikající podmínky pro zkoušky připravili členové MS Doubrava Stříbřec, a tak pětice všestranných rozhodčích mohla po šestihodinovém zkoušení vyhlásit výsledky. Pouze jeden pes byl v průběhu zkoušek odvolán a dalších jedenáct obstálo. Vítězem speciálních zkoušek z vodní práce se stal labrador retrívr Reality Show od Bohemia Bras, kterého vedla Jaroslava Eisertová z Klece. Druhé místo vybojoval nejmenší účastník foxterier hladkosrstý Asparagus Vives Bohemia s vůdcem Jaroslavem Zadražilem ze Suchdola nad Lužnicí a třetí byl welshspringelspaniel Bor od Nežárecké tůně, kterého vedl František Tlačil z Břilic.
Jak jsou lovečtí psi skutečně připraveni, se uvidí až při lovu a následné dohledávce. Lov husí začíná u nás 16. srpna a kachen 1. září.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.