Přihlásit

Myslivci se distancují od svého bývalého kolegy (Opavský a hlučínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Informace o bití a zastřelení psů bývalým myslivcem zasáhla kromě široké veřejnosti i myslivce samotné. Nic na tom nemění fakt, že jde dnes již o bývalého člena Českomoravské myslivecké jednoty. Celá filozofie myslivosti je postavena na vznešených ideálech ochrany přírody, tedy fauny i flóry. Bít a střelit psa za situace -nešlo o nutnou obranu ani krajní nouzi - popsané v tisku, je projevem duševní nerovnováhy a my, myslivci opavského regionu, s podobným chováním nesouhlasíme," uvedl tiskový mluvčí OMS Vladimír Tancík.
Podle jeho slov má v rámci zákonů právo usmrtit toulající se pytlačící kočku či psa jen velmi úzký okruh myslivců, přičemž tito myslivci jsou podrobeni mimořádným zkouškám a dohledu. "Okresní myslivecký spolekv Opavě ctí a trvá na dodržování psaných zákonů i zvykových práv mysliveckého společenství a k podobným pochybením jednotlivců se staví jako k porušování zákonů a poškozování dobrého jména mysliveckého společenství," pokračoval Tancík. Zdůraznil rovněž, že podobné chování a činy on i jeho kolegové odsuzují a nechtějí, aby byly spojovány s myslivostí, myslivci a jejich organizací.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.