Přihlásit

Kanicko o víkendu hostilo dvoje zkoušky loveckých psů (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"První zkoušky se konaly za deštivého sobotního počasí a hostila je honitba Mysliveckého sdružení Úboč. Honitba, do které patří Kanicko, je vždy dobře zazvěřená. První den uspěl jeden pes v první ceně, tři psi v ceně druhé a jeden neuspěl," říká jednatel Okresního mysliveckého spolku Domažlice Petr Kopf.
Nejlepším psem byl v sobotu dlouhosrstý jezevčík Valeur ze Štěkotu Dany Hájkové z Mlýnce. Na druhém místě skončila fena drsnosrstého jezevčíka Zorka z Husína junior Josefa Boudy z Kolovče a třetí post obsadil pes stejného plemene - Denny Klim Chodsko Radovana Plška z Újezda. "V neděli, při zkouškách barvářů, se se do první ceny zařadili dva psi, rovněž dva do ceny druhé a jeden pes opět neuspěl," uvedl Deníku Kopf.
Jako nejlepší z barvářů se ukázal německý křepeláka Uvi z Čertovky Richarda Steinbacha z Oprechtic. Za ním skončila fena zmíněného plemene Alka z Roubíčkovy Lhoty, která patří Jiřímu Kupilíkovi z Mrákova. Pomyslné stříbro vybojoval při barvářských zkouškách s jezevčíkem drsnosrstým, Dykem z Husína, Petr Stauber z Smržovic. "Myslivecké sdružení Úboč již dlouhou dobu spolupracuje s Okresním mysliveckým spolkem a umožňuje mu ve své honitbě skládání zkoušek lovecké upotřebitelnosti, za což mu patří dík," zakončil Kopf. Myslivecké psy čeká poslední srpnový víkend další zápolení, jímž je prestižní Chodský čakan.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.