Přihlásit

Se psy nebo na koních se do lesa v některých měsících nepodíváte (Benešovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Navrhujeme vydat omezení vstupu do honitby Vrchotovy Janovice pro jízdu motorek, čtyřkolek, automobilů, psích spřežení a jezdců na koních v listopadu a prosinci, a v květnu a červnu," uvedl žadatel z mysliveckého sdružení Libor Zoul. Vydat obdobný zákaz může votická radnice v souladu se Zákonem o myslivosti. Omezení se však ze zákona nevztahuje na lidi, kteří zde provozují hospodářskou činnost a na vlastníky či nájemce pozemků v honitbě. Podle sdělení odboru životního prostředí Městského úřadu ve Voticích se mohou k návrhu omezení další účastníci řízení v zákonné lhůtě vyjádřit. "Účastníci řízení jsou oprávněni navrhovat důkazy a činit jiné návrhy po celou dobu řízení až do vydání rozhodnutí. Pokud o to požádají, poskytne jim správní orgán informace o řízení," uvedl Karel Kýval z votické radnice.
Myslivecké sdružení má ve Vrchotových Janovicích dlouhou tradici. Už za Sidonie Nádherné existoval honební výbor, který sdružoval jednotlivé honitby. Postupně se však měnily hranice obcí i honiteb a také podmínky pro myslivost. Dnes je v místním mysliveckém sdružení asi šestadvacet členů, mezi nimiž jsou také mladí lidé.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.