Přihlásit

Tucet retrívrů absolvoval Podbrdské derby (Rokycanský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Akci organizují členové okresního mysliveckého spolku a Retrívr klubu," uvedla jednatelka OMS Světlana Vlnová. Po zahájení v hrádeckém Betonu se aktéři přesunuli k Mirošovu, kde na ně čekaly slavnostní fanfáry v podání Petra Sejkory a pak už první úkoly. Střelba ve spojení s mohutným pokřikem dobrovolníků odhalila chování psů. Pokud zůstane v klidu a není přivázán, připíšeme mu na konto čtyři body," konstatoval šéf sboru rozhodčích Stanislav Urianek z Hradiště u Kasejovic. Čtyři jeho kolegové pečlivě sledovali chování retrívrů napobarvené stopě s nakapanou krví, i to, jak si vedou při vlečení bažantů, králíků a jiné zvěře s přívlastkem spárkaté. Aktéři z Brna, Jihlavy, Prahy a dalších míst nezapřeli, že se starají o své čtyřnohé miláčky zodpovědně, takže sobotní hodnocení dopadlo vesměs pozitivně.
Včera se konvoj přesunul k vodní ploše u Hrádku, kde psi museli předvést obdobné činnosti na hladině. S výsledky vás na stránkách Rokycanského deníku seznámíme.

Jak je to s tituly? Nejlépe hodnocení retrívři si odnášeli titul Čekatel šampióna práce.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.