Přihlásit

Myslivecké slavnosti Vysočiny míří o víkendu do Chotěboře (Havlíčkobrodský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Stěžejní programové body slavností se odehrají v kostele sv. Jakuba a v parku chotěbořského zámku.
Slavnosti zahájí v 10 hodin Svatohubertská mše, které se kromě členů zúčastní i rytíři Řádu svatého Huberta.
Po poledni se všichni přemístí do parku, kde patnáct minut po druhé hodině bude zahájen hon na lišku. Krátce po něm přijdou na řadu i sokolníci z Medlešic a s nimi pochopitelně i jejich opeření a velmi rychlí svěřenci.
Patnáctá hodina je pro změnu vyhrazena fríským koním a vysoké jezdecké škole a před šestnáctou hodinou oznámí trubači stylově ukončení Hubertské jízdy.
Na své si ale v Chotěboři nepřijdou jen dospělí. Pořadatelé pochopitelně mysleli i na ty nejmenší návštěvníky a připravili pro ně celou řadu soutěží a her.
Ty z dětí, které se zúčastní soutěží v lukostřelbě a namalují ten nejhezčí obrázek, se mohou těšit nejen na pohár pro vítěze, ten současně získá i titul Lukostřelec Vysočiny, ale také na ceny, které pro ně připravili četní sponzoři Mysliveckých slavností.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.