Přihlásit

Výstava nožů nalákala opět tisíce lidí (Příbramský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Letos je to už devatenáctý ročník. Ze všech vystavovatelů je asi sedmdesátka vyloženě rukodělných výrobců nožů," přiblížil organizátor Pavel Formánek. "Vzpomínám si, že na prvním ročníku se sešlo asi dvaadvacet nožířů a přišla tisícovka návštěvníků. Loni jich bylo už okolo tří tisíc." Součástí akce byly již tradičně i doprovodné programy pod širým nebem. Na ploše dvou tisíc metrů čtverečních byl k vidění tábor lovců kožešin, tábor Keltů s ukázkami z jejich života včetně boje, polní kovárny, ale také stan zbrojíře a návštěvníci mohli sledovat řezbáře při práci.
Novinkou byla letos na výstavě ukázka dekorace ovoce řezbou, takzvaný carving. Na místě ho představovala Simona Šedivá z Březových Hor.
Příští rok se návštěvníci a milovníci nožů či mečů mohou těšit na další díl výstavy. "Už jsem toho chtěl nechat, ale kolegové mě přemluvili, že by to byla škoda, což je asi pravda. Práce okolo organizace je hodně moc, ale rozdělili jsme si úlohy a teď už dělám spíš takového odborného poradce. Já si vymýšlím a oni dělaj," řekl s úsměvem Pavel Formánek.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.