Přihlásit

Trubači zapůjčí lidem nástroje (Českobudějovický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

zve všechny zájemce na druhý seminář, který se koná za podpory Jihočeského kraje ve čtvrtek 16. září od 18 hodin v Hodějovické hospodě ve Starých Hodějovicích u Českých Budějovic.
"Trubačská škola Josefa Selementa v Českých Budějovicích funguje druhým rokem, jako pobočka Trubačské školy Josefa Selementa v Praze, která působí již šest let," uvedl za pořadatele akce Robert Tauer, hráč na lovecké nástroje a učitel hudby. "Heslem trubačské školy je - Do každého mysliveckého sdružení alespoň jeden trubač," vysvětlil Robert Tauer hlavní cíl akce. Zmíněný seminář se koná v letošním roce podruhé a má mimo jiné za cíl seznámit širokou veřejnost s mysliveckými tradicemi.
Akce je zdarma přístupna široké veřejnosti. "V první polovině večera soubor Jihočeští trubači představí loveckou hudbu a v druhé části se uskuteční seminář, na kterém si všichni mohou zcela zdarma hru vyzkoušet, mít dotazy na vše, co se loveckého troubení týká," řekl k programu Robert Tauer s tím, že očekává hojnou účast.
Podobná akce se koná každý rok v Chlumu u Třeboně, je ovšem týdenní.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.