Přihlásit

Lemberk zve na mimořádné prohlídky, Houska na jarmark (Liberecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kasteláni však i v září mysleli na návštěvníky a zpestřili běžné prohlídky o různá lákadla. Na zámku Lemberk pořádají během následujícího víkendu mimořádné prohlídky v rámci projektu Národního památkového ústavu Oživlé památky 2010.
Příchozí budou moci v sobotu a v neděli navštívit Rytířský sál, jehož prohlídky budou zaměřené na nově zrestaurované obrazy evropských panovníků z konce 17. století.
Prohlídky začínají po oba dny v každou celou hodinu od 9.00 do 16.00 hodin.
Mysliveckým jarmarkem se bude s letošní sezonou loučit hrad Houska. Chcete slyšet troubit jeleny, vidět lovecké dravce a psy, poslechnout si loveckou hudbu, zasoutěžit si a užít si krásnou sobotu?
Pak neváhejte a přijďte se podívat v sobotu 18. září od deseti hodin na hradní nádvoří Housky.
Kdo si na tuto tajemnou památku najde cestu, uvidí prezentaci mysliveckých aktivit a program s tématikou myslivosti.
Nebudou chybět stánky s nejrůznějším zbožím, občerstvení a mnoho dalšího. Speciální nabídku připravilo na tento víkend také Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě, které bude pro návštěvníky otevřené po oba dny zdarma, a to včetně svých poboček - Vísecké rychty v Kravařích a Památníku K. H. Máchy v Doksech.
Akce se koná jako součást Dnů evropského dědictví. Na kravařské rychtě si lidé prohlédnou expozici lidového bydlení. Památník v Doksech skrývá expozici Rybářství a rybníkářství.

***
Myslivecký jarmark hrad Houska sobota 18. září od 10.00. Program s mysliveckou tématikou, lovecká hudba, ukázka loveckých psů a dravců.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.