Přihlásit

Divočák prohnal myslivce, kteří jej přišli dostřelit (Bruntálský a krnovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Divočáka nejprve skolilo auto a pak rána z kulovnice. Štěstí v neštěstí. I tak by se dalo jednoduše popsat nepříjemnou srážku Volkswagenu Passat s metrákovým divočákem.

"Včera jsem večer při cestě z Opavy potkal pěknou svini. Zaměstnala tři policisty obvodního oddělení, dva policisty z dopravky a dva členy mysliveckého sdružení Brumovice," vylíčil ve dvou větách muž, který měl v úterý 2. listopadu na své cestě domů neuvěřitelné štěstí.
Divoké prase, než mu skočilo pod kola přesně na hranici bruntálského a opavského okresu, takové štěstí nemělo. Po velké ráně, která zcela zdemolovala předek Volkswagenu Passat, se odbelhalo do kukuřičného strniště, kde se za velikého lomozu svalilo na zem.
Protože se i za notnou chvíli po srážce z pole ozýval velký rachot, zavolal řidič policii. Na místo následně přijela posádka jak z Krnova tak z Opavy, policisté s sebou přivezli i dva myslivce, kteří měli za úkol zraněného štětináče odstřelit. Netušili však, jak jim vzrostlý divočák ještě zavaří.
Když se myslivci vydali do pole s úmyslem zraněné zvíře milosrdně dostřelit, metrákové divoké prase se vzepjalo a ze všech sil, které mu ještě zbyly, se rozeběhlo proti střelcům. Ti vzali okamžitě nohy na ramena. Zvíře však po chvíli zase upadlo na bok, čehož myslivci využili a zasadili mu milosrdnou ránu.
Zatímco řidiče bude stát oprava vozu minimálně deset tisíc, myslivci si v dalších dnech nejspíš pochutnají na divočině.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.