Přihlásit

Canzonetta zazpívá v neděli v Rudolfinu (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na vystoupení v historické budově, která vznikla v obrozeneckém období podobně jako Zlatá kaplička a Národní muzeum, se chystá ženský pěvecký sbor Canzonetta z Domažlic.
"V Rudolfinu budeme zpívat v neděli 5. prosince. Čekáme, že to pro nás bude úžasný zážitek. Pozvalo nás na společný koncert Lovecké trio Praha, se kterým spolupracujeme už pět let," vysvětluje vedoucí Canzonetty Marie Hanáčíková.
Koncert v Rudolfinu je věnovaný lovecké vánoční muzice. "Jedná se o koncert u příležitosti 35. výročí Loveckého tria, které si nás pozvalo jako hosty. Zazpíváme s ním Hubertskou mši a také koledy v různých úpravách. Bude tam ještě lidový dětský soubor Notičky z Řevnic," připojuje Hanáčíková s tím, že kromě již zmíněných účinkujících s nimi zpívá Pavlína Filipovská. "Na zkoušce také byla. Je to velice příjemná a sympatická dáma. Padly jsme si do oka, moc dobře se s ní zkoušelo," prohlašuje vedoucí Canzonetty. Zmiňovaný koncert si vyžádal od ženského sboru poměrně velké nasazení. "Čtyřhlasou partituru, docela náročnou, jsme dostaly čtyři dny před zkouškou v Praze, což byl poměrně šibeniční termín, a neměly jsme možnost pořádně zkoušet. Musely jsme zpívat z listu. Navíc na zkoušku jela jen část našeho sboru, neboť se konala uprostřed týdne, takže se jí všechny zpěvačky nemohly zúčastnit, ale na koncertu nás bude zpívat dvacet," popisuje první přípravu na vystoupení v Rudolfinu Hanáčíková.
Pro děvčata bude koncert příležitostí, jak ukázat novou róbu. "Pokřtily jsme ji v létě na koncertu v Chodském hradu a pak jsme ji měly oblečenou v Třeboni. Nyní ji budeme mít potřetí," vysvětluje.
Canzonetta už si zazpívala leckde, ale co se týče oficiálních koncertů, patří ten nedělní mezi ty nejprestižnější.
"Už jsme si s děvčaty zazpívaly v Evropském parlamentu a také v katedrále v Bruselu. To však nebyly koncerty, ale když už jsme místa navštívily, využily jsme tamní úžasné prostory. Zkusily jsme, jak se říká, jejich akustiku," zakončuje Hanáčíková.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.