Přihlásit

Kateřinská poslední leč v Ratajích (Kroměřížský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V měsíci listopadu proběhlo v našem Mysliveckém sdružení Rataje hned několik mysliveckých akcí.
Počátkem měsíce to byla Hubertská mše v kostele sv. Petra a Pavla v Ratajích za účasti trubačů OMS Přerov, dále byl uspořádán hlavní hon, kterého se zúčastnila řada mysliveckých hostů z okolních mysliveckých spolků, a vyvrcholením těchto akcí se stala tzv. Kateřinská poslední leč, konaná už tradičně v ratajském kulturním domě.
Nejinak tomu bylo i sobotu 27. 11. 2010, kdy návštěvníky přivítaly nazdobený sál, vyhlášené myslivecké speciality a bohatá zvěřinová tombola, ve které byla zvěř daňčí, černá a z drobné zvěře zajíci, bažanti a divoké kachny.
Slavnostního zahájení této společenské akce se ujal Ing. Mičánek, dlouholetý člen pořádajícího MS, který všechny přítomné hosty přivítal a popřál jim hezkou zábavu.
Postarala se o ni mimo jiné i kapela Zdounečanka, která zde letos hrála už více než potřicáté. Během večera proběhl prodej losů do tomboly, vyhlášené o půlnoci. O občerstvení se postaral bar místní restaurace a bufet vedle sálu, kde měli návštěvníci možnost ochutnat speciality ze srnčí a černé zvěře.
Půlnoční vylosování cen a zábava až do ranních hodin ukončily tuto místní významnou společenskou akci, za jejíž zdárný průběh děkuji všem, kteří se na její organizaci podíleli.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.