Přihlásit

Přespolní střelci se zbraněmi i průkazy už jezdí do Mělníka (Mělnický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Mělnicko
Od příštího týdne musejí jezdit střelci z bývalého mladoboleslavského okresu řešit své záležitosti se zbrojními průkazy a zbraněmi do Mělníka. Policejní oddělení služby pro zbraně a bezpečnostní materiál z obou sousedních regionů se totiž sloučila a kontaktním místem je právě Mělník. V Mladé Boleslavi byl poslední úřední den včera.
Mělnické oddělení správního řízení najdou domácí i přespolní návštěvníci v policejním sídle v Bezručově ulici číslo 2796, volattammohouna linku 974 876 300. Úřední hodiny jsou v každé pondělí a středu od osmi do sedmnácti hodin.
Podle vedoucí mělnického policejního oddělení správního řízení, odboru pro zbraně a bezpečnostní materiál, poručíka Evy Vinklerové, neznamená sloučení dvou kontaktních míst do Mělníka pro majitele
zbrojních průkazů delší čekání. "Změně předcházely technické úpravy prostor, zatímco v minulosti nám stačilo jedno úřední okénko, teď už máme dvě. Sdržiteli zbrojních průkazů tak budou řešit jejich záležitosti dvě policistky zároveň," vysvětlila Vinklerová. Navíc do Mělníka z Mladé Boleslavi přecházejí také dva zaměstnanci, policistka a civilní pracovník. Mělnický a mladoboleslavský region nejsou ve středních Čechách jediné, kde si musejí střelci zvyknout na změny, z Berounska teď budou jezdit do Příbrami, z Rakovnicka do Kladna, z Kutnohorska a Nymburska do Kolína. ...3 Přespolní střelci se zbraněmi i průkazy už jezdí do Mělníka
Pro majitele zbrojních průkazů z Benešovska a bývalého okresu Praha - východ se kontaktní místa nemění.
Ve středních Čechách je tak už dnes pouze šest kontaktních míst. "Nové uspořádání navíc žadatelům v kraji umožňuje učinit podání na kterémkoli z nich," připomněla Eva Vinklerová.
Během následujícího roku čeká všechna policejní oddělení správního řízení větší nápor klientů. Ti si totiž musejí platnost svých zbrojních průkazů každých pět let obnovovat.
A právě na následující rok vychází už třetí termín od změn v šestadevadesátém, kdy získali novou verzi zbrojních průkazů všichni tehdejší držitelé.
Při obnově zbrojního průkazu každých pět let ověřují policisté spolehlivost a bezúhonnost držitele, ať už jde o sportovního střelce, myslivce, nebo má zbraň pro ochranu svého života či pro výkon zaměstnání.
I při prodlužování platnosti zbrojních průkazů musejí držitelé předložit policistům k prověření i své zbraně a jejich průkazy. Někteří z nich, zejména myslivci, jich přitom mívají více. "Nabídli jsme proto předsedům mysliveckých sdružení, že po dohodě přijdeme přímo k nim na hromadnou fyzickou kontrolu zbraní všech členů, aby je nemuseli vozit až k nám," uvedla poručík Vinklerová.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.